NDMBGD: Buka 1. maja protiv diktature i za dostojanstvene uslove života i rada

Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ pozvala je gradjane da u petak, 1. maja, pravljenjem buke sa balkona i prozora pokažu da ne pristaju na diktaturu ali ni na robovske uslove rada radnika.

„Otimanje države od strane kriminalne političke elite protiv koga se borimo, za posledicu ima siromašenje našeg društva, povlašćen položaj ljudi bliskih vlasti i sve lošije uslove života i rada naših gradjana. Pozivamo sindikate, kao i strukovna i profesionalna udruženja, akademsku zajednicu i sve gradjane da se udružimo u borbi za slobodnu, demokratsku i solidarnu Srbiju u kojoj se može dostojanstveno živeti od svog rada“, navela je ta inicijativa.        

Ta organizacija je ocenila da je u proteklih osam godina vlast „zamajavala gradjane“ pričom o borbi protiv korupcije, tajkuna, javnog duga i nemaštine, a zapravo se obračunala sa medijima, opozicijom, pravosudjem, tužilaštvom i drugim javnim institucijama u Srbiji.

„Uspostavila je sopstvenu tajkunsku ekipu sa ciljem otimanja najvećeg dela kolača društvenog proizvoda. Radnike je naterala na male plate, nesigurne poslove i nebezbedne uslove na radu, dok je istovremeno novcem poreskih obveznika subvencionisala strane kompanije“, dodaje se.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.