Nedeljnik: Intervju s Trampom demantovan

Foto: Beta

Časopis „Nedeljnik“ je kasno večeras saopštio da je štab kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa demantovao postojanje intervjua koji je „Nedeljnik“ danas objavio.

U intervjuu danas objavljenom u „Nedeljniku“ je pisalo da se Tramp izvinio zbog bombardovanja Srbije 1999. i najavio da će, u slučaju da pobedi na novembarskim izborima za predsednika SAD, „ojačati vezu s vladom u Beogradu“.

„Nedeljnik“ je u noćašnjem saopštenju na svom sajtu naveo da je naknadno Trampov štab demantovao intervju i piše da postoji mogućnost da su Tramp i njegov štab „pogazili svoje reči“ ili da je redakciju beogradskog lista lažnim tekstom intervjua prevario posrednik u tom intervjuu  –   srpski producent i glumac iz SAD Vladimir Rajčić.

U noćašnjem saopštenju je navedeno da je intervju s Trampom „Nedeljnik“ pokušavao da dobije duže od godinu dana, ali to nije uspeo formalnim putevima, te je to obavljeno „preko ličnih veza“.

Vladimir Rajčić, srpski producent i glumac iz Sjedinjenih Država, piše u saopštenju, „koji nam je u više navrata pružio dokaze da je blizak s ljudima (Trampovog) kandidata za potpredsednika (SAD) Majka Pensa, ponudio se da pomogne Nedeljniku da dodje do ovog intervjua“.

„Nedeljnik“ piše da je pitanja poslao početkom septembra, a odgovori su stigli u nedelju, 9. oktobra, mejlom s potpisom Suzan Javorovski, šefice izbornog štaba kampanje Donalda Trampa za Indijanu i jedne od medijskih savetnica Trampa.

Medjutim, danas je „demanti intervja za ‘Nedeljnik’ stigao upravo od nje“  –  Suzan Javorovski, piše u saopštenju.

„Ne bi to bio ni prvi, a sigurno neće biti ni poslednji put da Donald Tramp pogazi svoje reči“, piše „Nedeljnik“ i tumači da, pošto „intervju nije postigao efekte koje je, po njima, trebalo da ima, odrekli su se autentičnosti“ jer se, piše dalje, „ispostavilo da je većina vodećih medija  –  generalno anti-trampovski raspoloženih  –  u prvi plan stavila rečenicu da se Tramp izvinio ‘onima koji su počinili genocid u Srebrenici’ i ‘balkanskom koljaču Slobodanu Miloševiću’, iako to ni u jednoj rečenici nije rečeno“.

U saopštenju dalje piše da „Nedeljnik“ istražuje mogućnost da je reč o Rajčićevoj prevari, a „u tom slučaju, krivica je naša i samo naša“, mada „ne iz zle namere i nikako u želji da svoje čitaoce dovedemo u zabludu, zbog čega im se unapred i u svakom slučaju, ma šta da bude ishod ove zavrzlame, izvinjavamo“, zaključuje „Nedeljnik“ u saopštenju.

(Beta)

Pogledajte komentare (1)

Jedan komentar

  • Radoslav Radovic

    Bez uzbudjenja.Ako Ameri hoce nekoga da rasture, prvo ga optuze za ono sto nikad nije ucinjeno, uvedu ekonomske sankcije, povuku novac preko svojih firmi i banaka, zamrznu imovinu u inostranstvu i onda, tako ojadjenu i vec ekonomski unistenu zemlju zaspu milionima uraniumskih bombi, grafitnih bombi, kasetnih bombi,bioloskih bombi i da ne nabrajam.Sadama su ubili, a od Iraka napravili poligon za trenazu svih vrsta banditskih hordi ovoga svijeta, jer su ga optuzili za hemijsko i biolosko oruzje koje nikad nije pronadjeno.Nas su optuzili za silovanje hilada Muslimanki i Albanki,Markale, progon Albanaca sa KiM,Srebrenicki scenario i da ne nabrajam.Nemojte se zanositi iluzijom da ce Tramp moci ista uraditi da promijeni Ameriku.Prema tome je trivijalno, ko ce tamo biti presjednik, jer ga vode ko bika sa alkom u nosu i pokazuju mu ko je sledeci na redu.

Ostavite komentar