najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nikolić s direktorom kompanije u Emiratima o investicijama

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je danas u razgovoru sa direktorom kompanije “Mulk Holding” Šadžijem ul Mulkom u Abu Dabiju da su odnosi Srbije i Ujednjenih Arapskih Emirata (UAE) “izvanredni” i da je saradnja dve zemlje u oblasti ekonomije “primer za ceo svet”, saopšteno je iz službe predsednika Srbije.

“Vi ste prepoznali Srbiju kao atraktivnu destinaciju za investicije i mi smo veoma zahvalni na tome. Srbija ima prijatelje u svim delovima sveta, mi smo obnovili stara i uspostavili nova prijateljstva, a ja sam posebno ponosan na iskreno prijateljstvo sa šeikom i narodom UAE”, rekao je Nikolić.

On je dodao da je spoj srpskog znanja, geografskog položaja i prirodnih bogatstava sa kapitalom i iskustvom iz UAE “recept za uspeh”.

Mulk je zahvalio Nikoliću na podršci i ličnom zalaganju za realizaciju investicija “Mulk Holdinga” i izrazio želju da nastavi ulaganja u Srbiju.

Nikolić i Mulk su razgovarali i o investiciji vrednoj 20 miliona evra, kojom će u Srbiji biti otvoreno 100 novih radnih mesta.

Kompanija “Mulk Holding” zapošljava više hiljada ljudi u 11 zemalja sveta, a u Srbiji posluje od 2010. godine, preko firme “Alubond jurop” (Alubond Europe) u Banatskom Karlovcu, koja je 2011. kupila industrijski objekat u tom gradu.

Taj objekat adaptiran je u novi pogon za proizvodnju panela “Alubond USA”, a 2012. godine otvorila je još jedan prozvodni pogon.

U proširenje proizvodnje i novi pogon za proizvodnju aluminijumskih panela, kao i izgradnju nove fabrike, biće uloženo više od 20 miliona evra i otvorena radna mesta za 100 novih radnika.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike