U trendu

Nova stranka: Dobro što je smenjena direktorka Centra za socijalni rad Beograda

Predsednik beogradskog odbora Nove stranke Aris Movsesijan ocenio je danas da je dobro što je smenjena direktorka Centra za socijalni rad Beograda jer „nije preduzela apsolutno ništa da se zločini na pragu te institucije ne ponove“.

Povodom ranije izjave predsednik Srbije Aleksandra Vučića na Televiziji Pink da je gradonačelnik Beograda Siniša Mali odluku o smeni direktorke tog Centra doneo da bi se „dodvorio narodu“, Movsesijan je kazao da je tačno da „gradonačelnik ne radi dobro svoj posao“, ali i da direktorka Centra nije delovala odgovorno.

„Smenjivanje direktorke Centra za socijalni rad nije ni ‘glupost’ ni ‘dodvoravanje narodu’ „, ukazao je Movsesijan.

Dodao je da direktorka beogradskog centra nije učinila „apsolutno ništa da se zločin na pragu te institucije ne ponovi“.

„I nečinjenje povlači odgovornost. Zato smo tražili hitnu smenu i to je sve samo ne glupost kako je to predsednik Aleksandar Vučić okarakterisao“, kazao je Movsesijan.

Rekao je da se direktorka oglušila o preporuke nadležnog ministarstva kada su pre devet meseci utvrdjeni nedostaci u radu Centra za socijalni rad, A da su se policija i pravosudje oglušili o svaki signal koji je ukazivao na moguću tragediju.

„Kako je moguće da, kako je rekao ministar Djordjević, Komisija za procenu iz klinike ‘Dr Laza Lazarević’ ne prepozna porodično nasilje i njihovi veštaci i stručnjaci procene da čovek sa šest poremećaja ličnosti treba da vidja dete, prvo dva puta nedeljno, a kasnije na žalbu majke jedanput“, upitao je Movsesijan.

Ocenio je da je jedino u „unutrašnjem monologu predsednika Srbije koji je održao na Televiziji Pink sve ovo glupost“.

Na predlog gradonačelnika Beograda Siniša Malog, Upravni odbor Gradskog centra za socijalni rad je zbog utvrdjenih nepravilnosti u radu 21. jula doneo „odluku o prestanku ovlašćenja“ v.d. direktorke Centra za socijalni rad Beograda Mikaini Stevanović.

Nedavno je jedna žena ubijena u novobeogradskom Centru za socijalni rad, dok je ispred odeljenja Centra u Rakovici muž ubio svoje dete i bivšu ženu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.