najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Obustavljanje istrage služi da se sakriju nalogodavci

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da obustavljanje istrage protiv napadača na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici prošle godine, služi da se sakriju nalogodavci.

“Da je umesto Vučića napadnut premijer neke druge zemlje, medjunarodna zajednica se ne bi umirila dok teroristi ne bi bili pohvatani i kažnjeni. Pokušaj ubistva Vučića je očigledno pažljivo planiran i sproveden uz političku podršku”, ocenio je Vulin za Večernje novosti.

Govoreći o provokacijama iz Hrvatske i istupima bivšeg hrvatskog premijera Zorana Milanovića, Vulin je naglasio da će poštovati “naredjenje” srpskog premijera i da neće odgovarati na njegove izjave, ali da očekuje reakciju Brisela.

Upitan o podizanju spomenika bivšem predsedniku Srbije i SRJ Slobodanu Miloševiću, ministar je kazao da o tome odlučuje porodica, ali da je dobro za Srbiju i srpski narod što nisu odgovorni za genocid i zločinačke poduhvate.

“Zanima me samo presuda Haga kojom dobijamo argumentacju da se borimo u nekim eventualnim budućim tužbama i sudskim sporovima protiv nas”, rekao je Vulin.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike