najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Omladina Dveri spaljivala diplome ispred Predsedništva (VIDEO)

Predstavnici omladine pokreta Dveri spalili su danas oko 30 diploma ispred Predsedništva Srbije u Beogradu u akciji “Paljenje diploma ispred master Tomine kolibe”, kako bi ukazali na loš položa mladih u Srbiji.

“Želimo da ukažemo da je velika besperspektivnost mlade populacije u Srbiji. Fakultetska diploma više ne predstavlja garant za normalne mogućnosti života i rada”, rekao je agenciji Beta predstavnik omladine Dveri Dejan Tadić.

Nekoliko desetina mladih okupilo se ispred Predsedništva i spalilo diplome fakulteta ljudi koji su diplomirali sa ocenom iznad 8,5 i nezaposleni su ili rade na poslovima koji nisu u njihovoj struci.

“Samo prošetajte gradom i vidite koliko mladih i visokoobrazovanih radi teške fizičke poslove za manje od 10 evra dnevno. Da li je to država u kojoj mi živimo. Položaj mladih je svakim danom sve gori”, rekao je Tadić.

On je rekao da statistika pokazuje da je oko 50 odsto mladih nezaposleno i dodao da svake godine nekoliko desetina hiljada mladih odlazi iz Srbije, “pronalazeći bolje uslove za život i rad van granica ove zemlje”.

Omladina Dveri nosila je partijske i državne zastave.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike