Optužen da je neodgovoran jer nije pozdravio premijera

Foto: Beta

Srpska napredna stranka ocenila je da je ponašanje predsednika Opštine Gornji Milanovac Milisava Mirkovića neodgovorno jer prošle sedmice nije prisustvovao svečanom otvaranja tunela Savinac na delu auto-puta Ljig-Preljina gde je bio premijer Aleksandar Vučić.

Poslanik i predsednik Opštinskog odbora SNS Dejan Kovačević je na konferenciji za novinare rekao da je to „neodgovorno ponašanje“ .

Mirković je član Socijalističke partije Srbije (SPS) a ove dve stranke su u koaliciji u lokalnoj vlasti.

Ova ocena izazvala je reakciju u SPS, a predsednik Opštine je objasnio da je toga dana bio u Konfekciji „Rudnik“ gde za desetak dana treba da se zaposli 300 radnika i da je vodjen razgovor sa novim vlasnikom.

„Na Savinac je išao moj zamenik i predstavnik Javnog preduzeća za puteve, a ja sam razgovarao sa radnicima i novim vlasnikom oko početka proizvodnje što je od životnog značaja“, izjavio je Mirković.

Zamenik predsednika opštine Miroslav Milovanović (SPS) je rekao da ih koalicioni partneri nisu ni obavestili o dolasku premijera već su to saznali iz „drugih izvora“, ali su i uprkos tome bili prisutni.

„Da su nas obavestili mogli smo zajedno da organizujemo da narod dodje u većem broju, a najmanje je bilo iz Gornjeg Milanovca već su stigli iz drugih krajeva Srbije“, rekao je Milovanović.

On je izjavio da je neshvatljivo da u aprilu prošle godine, kada je u Takovu obeležavano 200 godina od početka Drugog srpskog ustanka i stvaranje moderne Srbije premijer nije došao, a to je veliki jubilej.

„Naši gosti su tada bili iz čitavog sveta a koalicioni partneri su posle svečanosti u Takovu bojkotovali zajednički ručak i druženje već su otišli posebno i to platili opštinskim parama“, rekao je Milovanović.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar