U trendu

Počelo obeležavanje godinu dana rada Vlade Srbije u Subotici

Obeležavanje godinu dana rada Vlade Srbije u mandatu premijerke Ane Brnabić počelo je danas u Subotici obilaskom proizvodnog pogona nemačke kompanije „Norma grupa“, koja je u Srbiji do sada investirala više od 32 miliona evra.

Ona je rekla da je Norma grupa primer investitora kakvi su potrebni Srbiji koja svakodnevno radi na poboljšanju poslovne klime i lider je u privlačenju stranih investicija u regionu Zapadnog Balkana.

„Norma grupa Srbija nije samo distributivni centar, već se ceo proces izrade proizvoda dešava upravo ovde, u Subotici. Koristi se domaća pamet i kreativnost. To je upravo ono za šta se mi kao Vlada zalažemo – jačanje ekonomije koja se zasniva na inovacijama i znanju“, kazala je premijerka.

Dodala je da je Nemačka jedna od zemalja čije su kompanije uložile najviše novca u Srbiji.

„U Srbiji trenutno posluje više od 400 nemačkih kompanija koje zapošljavaju više od 45.000 naših gradjana. Naš cilj je da u budućnosti još višeunapredimo ekonomsku i političku saradnju Srbije i Nemačke“, rekla je ona a prenela je Vlada Srbije.

Premijerka će u podne u društvu ministara prosvete i državne uprave i lokalne samouprave, Mladena Šarčevića i Branka Ružića, posetiti subotičku Hemijsko-tehnološku školu koja se trenutno renovira.

Ona će u 13 časova sa Ružićem i ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom obići apoteku „Subotica“ gde će proveriti funkcionisanje sistema eRecept i centralizovane aplikacije jedinstvene liste čekanja.

U okviru obeležavanja prve godine rada Vlade premijerke Ane Brnabić, danas će na subotičkom Gradskom trgu biti postavljen taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme Vojske Srbije koji će obići ministar odbrane Aleksandar Vulin dok će u 15.30 časova na platou ispred Gradske kuće biti izvedena akcija „Policajac u zajednici“, kojoj će prisustvovati ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Rezultate rada vlade u prvih godinu dana i prioritete za naredni period, premijerka Ana Brnabić u društvu svih resornih ministara, predstaviće u 17 časova na konferenciji za novinare na Paliću.

Vlada premijerke Ane Brnabić koja ima 21 ministra,izabrana je na sednici Skupštine Srbije 29. juna 2017.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.