U trendu

Ružić: Učestvujem na Prajdu kako bih promovisao toleranciju i zaštitu ljudskih prava

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je da će prisustvovati sutrašnjoj Paradi ponosa u Beogradu kako bi promovisao toleranciju i zaštitu ljudskih prava.

Ružić je u saopštenju povodom sutrašnjeg Prajda ocenio da je vreme „straha od razlličitosti iz nas“ a da je Srbija danas „uzorna zemlja u kojoj se prava manjinskih grupa garantuju i poštuju“.

„Brzo menjamo sistem, ali i mentalitet. Na kraju, suština demokratije i savremenog sveta je uredjena zajednica, u kojoj se pravila poštuju i omogućava da se svako oseća i bude slobodan, da se garantuje ravnopravnost i ostvarivanje prava svih gradjanki i gradjana, bez obzira na političko ili versko opredeljenje, nacionalnu pripadnost, seksualnu orijentaciju ili bilo koje drugo lično svojstvo“, rekao je Ružić a prenelo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Učešće u šetnji na sutrašnjoj Paradi ponosa najavili su i premijerka Ana Brnabić, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.