U trendu

Šešelj: Mičel došao da uruči ultimatum Srbiji da prihvati ulazak Kosova u UN

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da se pritisci SAD na Srbiju pojačavaju i ulaze u veoma ozbiljnu fazu i da se to vidi kroz dolazak američkog zvaničnika Vesa Mičela koji je, prema Šešeljevim rečima, došao da „uruči ultimatum“ Srbiji da prihvati ulazak Kosova u Ujedinjene nacije (UN) i pritisne državni vrh da uvedu sankcije Rusiji.

„Ulazak Kosova u UN bi bilo priznanje nezavisnosti, makar Srbija nikad ne donela nijedan zvanični akt po tom pitanju. Ko Srbiju pita da li priznaje nezavisnost države, kad je ona članica UN“, rekao je Šešelj novinarima u Skupštini Srbije.

On je dodao da ako bi SAD sa „nožem pod grlom“ naterale predsednika Srbije i Vladu da priznaju Kosovo, to bi značio „početak kraja Srbije“.

On je rekao da je Mičel došao na Balkan da suzbije ruski uticaj na Balkanu i da pritisne predsednika  Aleksandra Vučića i Vladu Srbije da prihvate uvodjenje sankcija Rusiji.

Šešelj je rekao da je Mičel otkrio nameru SAD da „okupiraju Brčko, kako bi pocepali Republiku Srpsku na sva dela“ i kako bi se Republika Srpska utopila u federalnu Bosnu i Hercegovinu.

On je pozvao Vladu i predsednika Srbije da preduzmu hitne mere kako bi se Srbija uključila u ODKB, vojni savez pod vodjstvom Rusije a zahteva od Rusije da postavi vojne snage u zapadnom delu Srbije.

„Jedini spas je u direktnom savezu sa Rusijom. Jedino Rusija može odvratiti Amerikance od njihovih suludih planova na Balkanu“, rekao je Šešelj.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike