U trendu

Stamatović: Kamp rasformiran na zahtev Jovanovića, Krstića i Jelene Milić

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović potvrdio je danas da je zatvoren kamp na Zlatiboru u kojem su deca učila vojničke veštine i veštine preživljavanja i optužio lidera Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića, medijskog stručnjaka Nebojšu Krstića i direktorku Centra za evro-atlantske studije Jelenu Milić da stoje iza toga.

On je naveo da su sinoć oko 22.00 policajci došli u „Omladinsko-patriotski kamp Zlatibor 2018“ i bez pisanog naloga, „uz usmeno obrazloženje ‘Javljeno nam iz Beograda“, naredili da se kamp rasformira, a deca napuste Tić polje i Zlatibor.

Stamatović je u saopštenju naveo da su danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pokušali da „zataškaju“ priču i „nevešto preuzeli odgovornost“.

„Niko od zvaničnih predstavnika države nije se oglašavao niti imao išta protiv organizovanja ovog kampa“, naveo je Stamatović.

On je dodao da su juče Jovanović, Krstić i Milić ceo dan „prizivali njegovo hapšenje“.

„Zato je van svake razumne sumnje, naša tvrdnja da su upravo njih troje naložili nekim svojim subjektima u policiji da, protivno volji predsednika, premijerke i ministra, narede upotrebu policijske jedinice protiv devojčica i dečaka, što je dovoljan dokaz da je reč o pokušaju državnog udara“, rekao je Stamatović.

Predsednik Vučić izjavio je danas da država neće tolerisati stvari poput tog kampa, dok je ministar Stefanović rekao da je kamp zatvoren i da su deca vraćena kući i da se trenutno odvijaju završni radovi na rasklapanju kampa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.