Tači: Odluka parlamenta otvara vrata evropskih integracija

Predsednik Kosova Hašim Tači je ocenio da su današnjom odlukom parlamenta o demarkaciji granice sa Crnom Gorom otvorena vrata za evropske integracije.„To je delo koje garantuje i jača evroatlansku budućnost, otvarajući put mnogim značajnim procesima za našu državu“, napisao je Tači na fejsbuku.

Izražavajući zahvalnost svim poslanicima koji su glasali za demarkaciju, premijer Kosova Ramuš Haradinaj je rekao da očekuje da EU održi obećanje i da Kosovo dobije liberalizaciju viza. „ Kosovo sada očekuje da EU uradi svoj deo posla, onako kako je obećano, da se na kraju građanima Kosova omogući slobodno kretanje u EU, kao i svim drugim Evropljanima“, kazao je Haradinaj.

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veseli je rekao da je ovaj slučaj pokazao da kada se vlast i opozicija ujedine Kosovo ima samo uspehe. “Da naučimo da se dobro zemlji i građanima može ostvariti saradnjom. Imamo informacije da je Kosovo postiglo napredak u vladavini prava. Krajem ove godine mi ćemo imati slobodno kretanje građana“, kazao je Veselji.

Lider pokreta Samoopredelenje Aljbin Kurti je rekao da su se danas poslanici Skupštine Kosova pridružili izdaji predsednika Tačija i gaženju Ustava i teritorijalnog integriteta Kosova i policijskog nasilja nad poslanicima Skupštine.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike