U trendu

U Gornjem Milanovcu peti protest Jedan od pet miliona

Oko 500 gradjana Gornjeg Milanovca okupilo se večeras na protestu pod parolom „Jedan od pet miliona“, zahtevajući ostavku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i lokalne vlasti.

Lider Pokreta slobodnih gradjana Sergej Trifunović pozvao je okupljene da budu strpljivi, jer predsednik države neće otićido proleća, ali da oni moraju da ga teraju „i dve godine, samo strpljivo i polako“.

„Pitaju me – ko umesto njega, ali mi se ne borimo da dodje Sergej Trifunović, Bil Klinton ili neko treći, mi se borimo da napravimo sistem u kome će svako moći da bude predsednik, a da stručni ljudi vode sistem da funkcioniše savršeno“, rekao je Trifunović.

On je gradjanima Gornjeg Milanovca zahvalio što su protest odložili za subotu, ali ih je i zamolio da to ne rade „više nikada i ni zbog koga, pa ni zbog Sergeja Trifunovića“.

„Vi ste narod i političari moraju da se prilagodjavaju vama, a ne vi njima“, rekao je Trifunović gradjanima objašnjavajući zašto ne treba da odlažu skupove.

Tokom govora Trifunovića je verbalno napala jedna žena, ali je usledila samo kraća rasprava i nije bilo drugih incidenata.

Gradjanima na protestu „Jedan od pet miliona“ u Gornjem Milanovcu obratio se i milanovački pisac Djordje Miketić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.