U trendu

Vučić: Hapšenje u Mitrovici čin bezumlja, brutalna provokacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je incident koji se desio na Kosovu i Metohiji, „brutalna provokacija, čin bezumlja i najteži kriminalni akt koji su prištinske vlasti sprovele na KiM“.

Vučić je nakon održane sednice Saveta za nacionalnu bezbednost kazao da je ta akcija prištinske vlasti očigledno podržana od pojedinih zemalja.

On je u obraćanju javnosti istakao da je Srbija ispoštovala sve procedure, kao i da su nadležne institucije Kosova obaveštene na vreme o poseti Marka Djurića kao i Nikole Selakovića.

„Meni je kao predsedniku potrebno da 72 časa unapred obavestim da dolazim na Kosovo i Metohiju, a za Marka kao glavnog pregvarača je potrebno 24 časa“, kazao je predsednik.

On je istakao da zvaničnici Srbije od Kosova ne traže „dozvolu za ulazak, već ih obaveštavaju o dolasku na KiM“.

„Djurić je u skladu sa sporazumima koje smo potpisali sa Prištinom tri puta pre vremena uputio obaveštenje o svom dolasku na  Kosovo i Metohiju,a odgovor nije stigao“, kazao je Vučić i dodao da je odgovor stigao tek posle trećeg puta odnosno pred ponoć.

Prema njegovim rečima, pred ponoć, 25. marta je stigao odgovor Prištine da „zato što nije na vreme podneto, oni nisu u stanju da pozitivno da odgovore na zahtev“.

„Ovo nije zahtev nego obaveštenje, nema šta ti da odgovaraš pozitivno ili negativni, plus lažu da nije na vreme“, rekao je Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.