U trendu

Vučić: Pred Srbijom najteži zadaci na evropskom putu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne želi da analizira Strategiju proširenja Evropske unije (EU) ali da je potpuno jasno da su pred Srbijom najteži zadaci.

Nakon sastanka sa evropskom komesarom za pregovore o proširenju i politiku susedstva Johanesom Hanom, Vučić je rekao da je jedan od najvećih problema pitanje odnosa Beograda i Prištine.

„I nije reč o tome kako ćete da se zovete… već je pitanje mnogo krupnije, mnogo hiljada kvadratnih kilometara a još važnije je tu pitanje ljudi koji žive na Kosovu i kako će njihov status biti regulisan“, rekao je Vučić.

On je, takodje, kao važno pitanje naveo i rešavanje granične linije sa Bosnom i Hercegovinom i Hrvatskom.

Vučić je rekao da razume da EU posmatra čitav region Zapadnog Balkana na jedinstven način i da bi neko mogao i da se hvali što su Srbija i Crna Gora prepoznate kao zemlje koje su najbliže članstvu, ali da ono što je ostalo da se uradi predstavlja najteže zadatke.

Predsednik je rekao da Srbiju prema EU privlače vrednosti i bolji ekonomski položaj za gradjane ali i to što je Unija najuspešniji mirovni projekat posle Drugog svetskog rata.

(Beta)

1 komentar
  1. Anonimni

    NE ZABORAVITE REFERENDUM

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike