U trendu

Zdrava Srbija podržala inicijativu za smenu ministra unutrašnjih poslova

Zdrava Srbija (ZS) podržala je danas inicijativu više opozicionih stranaka za hitnu smenu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića navodeći da „nije učinio apsolutno ništa da osigura bezbednost gradjana, niti se njegovo ministarstvo razračunalo sa organizovanim kriminalom i rešilo brojna krivična dela kako se narodu svakodnevno predstavlja“.

Predsednik Inicijativnog odbora ZS Milan Stamatović upozorio je u saopštenju predsednika Srbije Aleksandra Vučića da „prestane da se poigrava sa sigurnošću Srbije i njenih gradjana koji su postali mete kriminalaca“ i da „kaže narodu zašto do sada, iako je javno obećao da će se što pre otkriti ubice, nema tragova ni pomaka u istrazi ubistava Olivera Ivanovića i Jelene Marjanović“.

„Narodu je dosta Vučićevih i Stefanovićevih hvalospeva, ponavljanja iste priče i spinovanja javnog mnenja da smo prvi u regionu po bezbednosti dok u Srbiji organizovan kriminal jača i povećava se broj stravičnih ubistava na šta lično predsednik Srbije konstatuje da je situacija dobra i bolja nego 2001, 2002. i 2011. godine“, naveo je Stamatović.

Više opozicionih stranaka zatražilo je smenu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića nakon što je, prošle subote, u Beogradu ubijen advokat Dragoslav Ognjanović a njegov sin ranjen.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.