U trendu

2 mlade Hrvatice zapalile selo: „Nema kajanja, tamo žive Srbi“

Benkovački kraj i dalje se bori sa vatrenom stihijom koja divlja li divlja.

Policija je u međuvremenu otkrila kako se dogodio požar – njega su podmetnule dve mlade Hrvatice od 21 i 26 godina, zbog mržnje prema srpskom stanovništvu koje u većini živi u selu Brgud a koje je ovih dana najviše oštećeno.

Jedna od piromanki priznala je policiji zašto je to uradila.

„Revoltirana sam prema Srbima još od Domovinskog rata. Tada mi je zapaljen dom. Moja porodica ostala je bez svega“, navela je svoje razloge ova devojka, prenosi Jutarnji list.

Iako znaju da će devojke za ovaj čin odgovarati (moguća kazna je do 5 godina zatvora) žitelji Brguda, sela koje je na 15 kilometara od Benkovca, i dalje su u šoku zbog načina na koji su ispoljile svoju mržnju prema drugom narodu.

„Ne znam što da kažem osim da brinem. U selu nas je ostalo još 15 ljudi. Godinama je tako. Pokušavamo da opstanemo zaboravljeni od svih. U ponedeljak mi je vatra bila doslovno pod prozorom. Ovce su mi ostale na brdu i nisam ih mogao spustiti jer je vatra navalila na selo. A te dve uhapšene devojke, koliko sam čuo, ne žive vam one više ovde. U selu je svega par tako mladih, ostalo su sredovečni ljudi pa naviše. Mnogima kuće još od rata zjape prazne. Neke su prodane, a nekima se izjalovila obnova“, rekao je za Jutarnji list jedan od meštana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.