U trendu

Abazović čestitao policiji: Branimo nacionalne interese CG

PODGORICA – Potpresednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović čestitao je danas pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova te zemlje i menadžmentu policije na, kako je naveo, postignutim rezultatima u složenim akcijama, u cilju očuvanja mira i ustavnih prava građana.

„Nastavljamo timski. Idemo dalje, čeka nas još mnogo posla. Branimo nacionalne interese Crne Gore“, poručio je Abazović na Tviteru i objavio fotografiju sa pripadnicima MUP-a i menadžmenta policije.

Nakon sukoba na Cetinju između policije i demonstranata koji su bili protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, iz cetinjske Hitne pomoći saopštili su da je povređeno 60 osoba, od kojih je 20 policajaca.

Iz policije Crne Gore naveli su da je tokom demonstracija privedeno 14 osoba, a da su dve uhapšene, uključujući savetnika predsednika Crne Gore Veselina Veljovića.

Veljović je danas pušten da se brani sa slobode, pošto sudija za istragu cetinjskog Osnovnog suda nije prihvatio predlog tamošnjeg tužilaštva da mu se odredi pritvor do 30 dana, prenose Vijesti.

Veljovića, bivšeg direktora Uprave policije, Tužilaštvo sumnjiči da je tokom protesta povodom ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Prethodno mu je tužilaštvo odredilo zadržavanje do 72 sata zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i bojazni da bi ostankom na slobodi mogao da utiče na svedoke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar