U trendu

Abazović: Pretpostavljamo ko je Belivuku ukinuo zabranu ulaska

PODGORICA – Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović potvrdio je danas da je u januaru 2020. godine skinuta zabrana ulaska u Crnu Goru kriminalcu Veljku Belivuku, zvanom Velja Nevolja.

„Tačno je da je Belivuku skinuta zabrana u januaru 2020. Ne znamo ko je skinuo, radimo na tome. Pretpostavljamo ko je. Ali ne mogu reći, posle da bude zašto se tako nešto javno govori bez dokaza“, rekao je Abazović na kontrolnom saslušanju pred crnogorskim Odborom za bezbednost i odbranu.

Abazović je dodao da bi voleo da Crna Gora zabrani ulazak brojnim kriminalcima, posebno pred turističku sezonu, prenosi CDM.

On je to rekao odgovarajući predsedniku Odbora Milanu Kneževiću, koji ga je pitao da li ima operativna saznanja da je sin šefa Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Zorana Lazovića, Petar, zaposlen u Agenciji za nacionalnu bezbednost (ANB) redovno održavao kontakte sa jednim od navodnih šefova kavačkog klana Radojem Zvicerom i da li je u korelaciji njihov odnos sa Zvicerovim napuštanjem Crne Gore prilikom hapšenja članova kriminalne grupe.

„Sin Zorana Lazovića i Radoje Zvicer… Imamo neka saznanja, pa nisu daleko od vaših saznaja. Ali ne bih sada da ih delim. Nemam informacije da su se Zoran Lazović, Petar Lazović, Enis Baković i Branislav Brano Mićunović sastali u jednom podgoričkom lokalu“, rekao je Abazović.

On je dodao da nema podatke da su agenti ANB-a direktno umešani u lividaciju Alana Kožara u Grčkoj, prenosi CDM.

Knežević je upitao Abazovića i da li posjeduje informacije da Milo Đukanović, Duško Knežević, Veselin Veljović i Milutin Simović imaju državljanstvo Ujedinjenih Arapskih Emirata.

„Oko Emirata ima zanimljivih stvari“, kratko je rekao Abazović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.