Abazović:Vlada obnovila zahtev za izručenje Marovića

PODGORICA – Vlada Crne Gore danas je obnovila zahtev za izručenje bivšeg visokog funkcionera opozicionog DPS Svetozara Marovića.

To je rekao potredsednik vlade Dritan Abazović na vanrednoj konferenciji za novinare i dodao da je obnovljeni zahtev za izručenjem Marović upućen u, kako je naveo, cilju stvaranja boljih odnosa sa Srbijom.

Vlada smatra, kazao je, da je opravdan zahtev za izručenje čoveka koji je personifikacija kriminala.

„Opravdano je i krajnje komprimitujuće da Marović, koji je priznao da je na čelu kriminalne grupe slobodno šeta drugom državom, a njegov sin obavlja aktivnosti u biznisu“, kazao je Abazović, prenele su podgoričke Vijesti.

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić rekao je da je zahtev DHL-om poslat uoči konferencije za novinare.

Podsetio je da je prethodna vlada već jednom slala molbu.

„Posle te molbe prethodne vlasti su slale i dve urgencije. Sada imamo da se drugi put uručuje molba. Nije u praksi međunarodnih odnosa da se molba ponavlja u razmaku od godinu, ali ni da susedna država ne odgovori službenim putem na zahtev. Pošto se to do sada nije desilo iz razloga koje mi ne možemo znati, mi ponavljamo ovu molbu“, kazao je Leposavić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.