Ambasador SAD: Očekujemo samo poštovanje Dejtona

SARAJEVO – Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Eric Nelson sastao se danas, drugi put za sedam dana, sa članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom kome je kazao da SAD ne očekuje ništa drugo sem potpunog poštovanja Dejtonskog sporazuma i teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH, saopštila je ambasada SAD u BiH.

„25 godina Amerika je važan partner Bosni i Hercegovini. U potpunosti podržavamo prosperitet, stabilnost i mir za ovu zemlju. Radnje koje to podrivaju snosiće prave posledice“, rekao je Nelson, prenosi sarajevski portal Klix.

Nelson se sa Dodikom sastao u poslepodnevnim satima, nakon sednice Predsedništva BiH.

Ambasada je ranije danas saopštila da ne može da komentariše pitanje agencije Srna o izjavi premijera Federacije BiH Fadila Novalića koji je poručio da FBiH neće učestvovati u bilo kakvim razgovorima koji se odnose na definisanje granične linije među entitetima, porenosi portal RTRS.

Iz Ambasade SAD nisu odgovorili ni na pitanje da li će eventualno biti nekih sankcija prema federalnim političarima zbog neizvršavanja ove dejtonske obaveze u skladu sa Aneksom dva Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.