U trendu

Amerikanci ne odustaju: Čekamo objašnjenje Republike Srpske

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH još čeka informaciju o nameni rezervnog sastava policije Republike Srpske, čije je formiranje već pokrenuto izmenom Zakona o unutrašnjim poslovima u tom entitetu BiH, piše sarajevski „Avaz“.
Ambasada SAD u Sarajevu ranije je najavila da će tražiti informaciju o tome, ali, kako je potvrđeno „Avazu“ u Kancelariji za odnose sa javnošću, oni te informacije još čekaju.

„Upoznati smo s činjenicom da je Narodna skupština Republike Srpske usvojila u prvom čitanju Nacrt izmena i dopuna Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima RS, što bi se moglo iskoristiti za formiranje rezervnog sastava policijskih snaga Republike Srpske. I dalje tražimo informacije o nameni ovog rezervnog sastava, posebno imajući u vidu činjenicu da su neke od nadležnosti izvan delokruga Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske“, stoji u saopštenju Ambasade.

Navodi se kako su istakli da o ovom pitanju podržavaju širu javnu raspravu na svim nivoima.

„Nastavićemo da podstičemo zvaničnike da ove nacrte zakona šalju na široku međuresornu, međunarodnu, te javnu raspravu, da bismo pomogli Republici Srpskoj da zadovolji međunarodne i standarde EU. Sjedinjene Američke Države podržavaju razvoj profesionalnih policijskih agencija na svim nivoima u Bosni i Hercegovini koje poštuju svoje specifične nadležnosti, delotvorno koordiniraju aktivnosti s drugim bezbednosnim agencijama i deluju ispravno u skladu sa zakonom, bez političkog uticaja“, stoji u saopštenju.

(Sputnjik)

4 komentara
 1. Neda

  Valjda zbog tolikog broja izbjeglica koji stalno pristižu

 2. Re AA

  Anglosaksonci su Englezi. Amerikanci bi mogli biti jenkiji u tom smislu koji ti pominjes. Malo citanja i edukovanja ne bi bilo na odmet. Drugo, siptari su budale za sebe a BiH za sebe. Dobro nisi spomenuo indijance. Danas je SDA zatrazila da se uvede rezervni sastav policije i u FBiH. Da nema amerikanaca, desilo bi se isto sto se desilo 1992, nastala bi spirala sukoba koja bi prerasla u rat. Licno, boli me sargarepa, ja sam svoju djecu izvukao iz tog kotla. Ipak, zao mi je tudje djece, ma koje vjere da su. Odraslih mi nije zao, svako je kovac svoje sudbine.

  1. AA ( americki alah)

   dobro je da si svestan da ti treba malo dodatne edukacije. Pod anglosaksima se smatraju i smrdljivi amerikanci( olos engleski koji je naselio Severnoamericki kontinent.

 3. AA ( americki alah)

  a da li su docekali odgovor od siptara? O tarifama? O vojsci? O kriminalu? O zlostavljanju? Smradovi anglosaksonski!

Napišite komentar