U trendu

Baša: Bojkotujte izbore, oni neće biti priznati

TIRANA – Lider najveće albanske opozicione stranke, Demokratske partije, Ljuljzim Baša pozvao je građane da bojkotuju lokalne izbore 30. juna, dodajući da ti izbori neće biti priznati, prenosi portal a1on.

On je ponovio uslove opozicije za prevazilaženje krize, a to je kažnjavanje onih koje su, kako tvrdi, pokrali glasovi na prethodnim izborima i odlazak premijera Edija Rame.

„Napustite njegove oligarhe, njegove medije i političku poslugu. Dignite glas protiv njih. Protestujte protiv njih. Zaustavite ih. Ne verujte propagandi Edija Rame i njegovim lažima. Odbacite Ramu moralno, duhovno, a pre svega politički“, poručio je Baša albanskim građanima.

Lider albanske opozicije je napomenuo da se vrši „neviđeni teror“ nad građanima da bi izašli na izbore, zaposlenima u administraciji, malim biznisima.

„Pozivam vas da ne budete deo ove farse koja služi samo kriminalu i ličnoj vladavini Edija Rame. Ovi izbori su nula. Oni neće biti priznati“, dodao je Baša.

Istakao je da će on i ujedinjena albanska opozicija učiniti sve što mogu protiv, kako je rekao, ove nezakonite i kriminalne farse.

„Uveravam vas da je kraj Edija Rame sve bliži. Uveravam vas da Albanija ima mogućnost i snagu da izađe iz ove situacije i počne da gradi dostojanstvenu budućnost, kao i svaka druga evropska zemlja“, zaključio je Baša.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar