U trendu

Bečić sa Borenovićem i Ivanićem u Podgorici

PODGORICA – Predsednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas u sedištu te stranke s delegacijom Partije demokratskog progresa (PDP) iz Bosne i Hercegovine koju su predvodili predsednik te partije Branislav Borenović i počasni predsednik i bivši član Predsedništva BiH, Mladen Ivanić.

Kako se navodi u saopštenju crnogorskih Demokrata, Bečić, koji je prošle sedmice izabran za predsednika parlamenta Crne Gore, istakao je neophodnost unapređenja dobrosusedskih odnosa dve države, posebno ukazujući na sestrinski odnos Demokratske Crne Gore i PDP- a.

“Našu saradnju karaterišu iskreni, prijateljski i otvoreni odnosi kakvi treba da budu između partnera. Trudimo se da na svakom koraku šaljemo poruke pomirenja, poruke ljubavi, poruke sloge, poruke zajedništva, jer je to ono što treba i Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i Balkanu”, rekao je Bečić, prenosi portal SdM.

Istakao je da su zbog pogubnih i često veštačkih podela svi zajedno ispaštali, bez obzira na kojoj su strani bili, te da ljudi koji imaju čiste ruke, iskrene namere, znanje, volju i sposobnost, treba da sarađuju na svakom polju jer je pomirenje neophodno regionu.

“Pomirenje je preduslov ekonomskog i moralnog oporavka i to je moja želja i moja poruka svima. Da ponovo, kao nekada, imamo pomiren Balkan, jer će od tog pomirenja svima nama biti bolje“, istakao je Bečić.

Branislav Borenović i Mladen Ivanić uputili su srdačne čestitke Bečiću na izboru za predsednika Skupštine Crne Gori proisteklom iz izuzetnog uspeha i velike pobede.

„Pokazali ste, ne samo veliku hrabrost i energiju, nego i znanje i mudrost. Stoga veliku važnost pridajem strateškoj saradnji PDP-a i Demokrata koja će u narednom periodu biti dodatno osnažena”, zaključuje se u saopštenju, preneo je podgorički portal CdM.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.