U trendu

Bez hrane i vode: U koloni na Batrovcima čekaju pet i više sati

Na graničnom prelazu Batrovci kilometarska je kolona automobila, kamiona i motocikala koji, kako tvrde vozači, čekaju da pređu u Hrvatsku od pet pa čak do 10 sati.

Ekipa Tanjuga, koja je uspela do dođe na 500 metara od graničnog prelaza, razgovarala je sa ljudima koji čekaju. Devojka iz Ukrajine koja je sa mladićem krenula ka Italiji iz Beograda kaže da čekaju pet sati u koloni, da nemaju informacija zašto je ogromna gužva i da su već potrošili vodu i hranu koju su poneli.

Bolje pripremljen od nje je Batočinac koji se sa porodicom uputio na letovanje u Hrvatsku i koji čeka sedam sati u redu na prelazu.

On je od jutros od šest sati u koloni, a poneli su više hrane i vode jer su se informisali o stanju na graničnim prelazima.

Dodaje, međutim, da je očekivao da će sve ići nešto brže.

Turčin, koji se sa suprugom i decom vraća u Nemačku sa odmora, bio je najviše „nervozan“, jer tvrdi da se već 10 sati nalazi u koloni, a stigao je na pola kilometra od graničnog prelaza.

I on kaže da nema informacija zbog čega se toliko čeka, ali isto tako i da su ostali bez vode i hrane.

Prisutna je i prilična nervoza, koja se vidi po gestikulaciji putnika, po izjavama, ali takođe po „ležanju na sirene“ gde prednjače kamiondžije sa vazdušnim sirenama.

Ono što se takođe može primetiti je puno odbačenog đubreta, kesa, flaša, plastike, limenki, ostataka hrane….

Inače kolona se „polako kreće“, a na „ničijoj zemlji“ između Srbije i Hrvatske je veliki broj vozila svih vrsta koji čekaju da uđu u Hrvatsku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar