U trendu

BiH plaća cenu međunarodnog intervencionizma

BANJALUKA – Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da BiH sada plaća cenu međunarodnog intervencionizma i dodao da je to jedan od razloga neformiranja vlasti na nivou BiH.

„BiH nije trebala ni da postoji i greška je nastupila 1995. godine i sve godine do sada nam to pokazuju“, rekao je on u emisiji Telering RTRS-a.
Istakao je da je BiH neželjena od strane dva konstitutivna naroda.

„Mnogi su se tu upleli. Pre svega visoki predstavnici koji su intervenisali u procedure vezane za sastav Saveta ministara, koji je ranije imao tri ministarstva. A po Ustavu i danas ima tri ministarstva – naglasio je Dodik.

Dodik naglašava da je neko hteo da od Saveta ministara napravi „vladu“.

„To ne može tako. Po Ustavu Savet ministara je pomoćni organ Predsedništva BiH“, objasnio je Dodik.

On ističe da je u BiH trenutno nezdrava situacija, te dodaje da se plaća cena i zbog „zamišljenih demokratskih institucija“.

„Bošnjacki politicari su sada izmislili priču o tome da se baš sada uđe u NATO i to postavi kao uslov za formiranje vlasti. Jasna pozicija Republike Srpske je vojna neutralnost i mi se ponašamo u skladu sa tim. Oni imaju svoje politike, a mi svoje i to pokazuje da BiH ne može da funkcioniše“, izjavio je Dodik za RTRS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar