U trendu

Bregu:Mi da se promenimo da imamo zdravije okruženje

SARAJEVO – Generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju Meljinda Bregu izjavila je danas da se mi sami moramo da se promenimo da bismo imalo zdravije okruženje, čistiji vazduh, očuvali svežu i pitku vodu, zdraviji život i preživeli, saopštila je danas ta organizacija.

Ona je na otvaranju 5. Ministarskog sastanka o zaštiti okoline i klimatskim akcijama na Zapadnom Balkanu rekla da neće biti lako, ali da udruživanjem snaga u regionu, uz velikodušnu pomoć EU možda imamo šansu ako delujemo odmah.

„Sproveđjenje Zelene agende koju su naši lideri usvojili prošlog meseca u Sofiji u velikoj meri će oblikovati našu budućnost. Promeniće način na koji proizvodimo i koristimo proizvode, kao i naše neodgovorno ponašanje prema prirodi. Promeniće način na koji koristimo energiju i vrste energije koje koristimo“, rekla je Bregu.

Bregu je dodala da će RČ nastaviti da podržava vlade zemalja Zapadnog Balkana u njihovim aktivnostima u okviru procesa vezanih za zaštitu okoline i klimu, kao i da će od naredne godine zajedno sa partnerima iz regiona početi da radi na Akcionom planu i mapama puta za sprovođenje Zelene agende, uz uspostavljanje odgovarajućeg sistema monitoringa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar