U trendu

Brutalan napad na Srbe u Braču – bacili ih na pod i gazili

Pet osoba, među kojima dva mladića srpske nacionalnosti, lakše su povređeni na Braču kada ih je napalo više osoba.

Policija je saopštila da sumnja da su mladići napadnuti, jer su srpske nacionalnosti, prenose hrvatski mediji.

Napadnuto je pet mlađih osoba od 21 do 26 godina, među kojima i devojka, preneo je sajt 24sata, dodajući da su u pitanju sezonski radnici.

Jedan od napadnutih mladića je za taj sajt ispričao da su napadači pitali „ko je od vas Srbin, ko je Srbin?“.

„Nismo rekli ni reči, bili smo šokirani što su nas pratili i napali, a onda su počeli iz čista mira da nas udaraju, bacili su nas na pod i gazili. Devojka je pokušala da obrani kolegu, legla je na njega na pod i zagrlila ga, ali su oni nastavili da tuku i njega i nju“, dodao je on.

Napad se dogodio u nedelju ujutru, a policija je uhapsila dvojicu mladića od 22 i 19 godina. Kod dvadesetdvogodišnjaka je utvrđeno da je bio u alkoholisanom stanju.

Protiv njega je podneta krivična prijava zbog pokušaja nanošenja teških telesnih povreda.

Iz policije su naveli da su osim krivične prijave, protiv dvojice mladića podneti optužni predlozi s obzirom na to je da je kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da su oštećeni napadnuti jer su se među njima nalazili pripadnici srpske nacionalnosti.

Policija traga za ostalim napadačima.

(Tanjug)

4 komentara
 1. Branko Vuković

  Budući da kretena ima širom bivše Jugoslavije, predlažem da prenoseći reakcije onih koji to nisu, a na prvom mjestu gradonačelnice Supetra, doprinesete normaliziranju stanja.

 2. Radoslav Radović

  Srbi nikako da shvate da im tamo nije mjesto.Ponižavanje,maltretiranje i na kraju batine.Srbija nije ustanju da tu svoju omladinu zaposli da ne idu u takve nazovimo ih zemlje gdje im nije zagarantovano ni ono osnovno pravo da im život neće biti ugrožen.Tim razbojnicima se dvoica nemogu suprostaviti izuzev da su imali vatreno oružje.Oni jadnici koji idu tamo da rade kao sezonski radnici, nemaju pojma o samoodbrani a ni svim ostalim bitnim faktorima kad se nađu u takvoj poziciji.Razbojnik je sve grublji što je žrtva slabija.Lično sam bio u sličnoj situaciji, gdje je razbojnik bez razloga želio da me prvo ponizi, pa izmaltretira i na kraju da me razbije.U blizini mi je bila željezna poluga i gad je u nesvjesnom stanju završio u bolnici.

 3. pera

  Zasto idete tamo da radite? zasto idete tamo na odmor i dajete im jos svoje pare da vas sikaniraju ili jos gor tuku? sami ste krivi.

 4. Anonimni

  Poznata dobrodoslica pa i dalje letujte tamo

Napišite komentar