U trendu

CG: Damjanović v.d.direktor policije,Vukšić – za bezbednost

PODGORICA – Vesko Damjanović biće vršilac dužnosti direktora crnogorske Uprave policije, a vršilac direktora Agencije za nacionalnu bezbednost biće Dejan Vukšić, saopštio je danas premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

On je rekao da između postojećih zakonskih mogućnosti nema dobrih rešenja, odnosno da biraju „boljeg od goreg“, prenose “Vijesti”.
Krivokapić je novinarima potvrdio da su razmišljali da na to mesto privremeno postave Dragana Blagojevića, ali da su odustali od tog predloga.

Iz Demokratskog fronta (DF) su pre toga oštro osudili mogućnost da Blagojević bude v. d. šefa policije, s obzirom da je rukovodio akcijom hapšenja poslanika tog političkog saveza u Skupštini.

„Razmatrajući sve činjenice, konstatovali smo da ne može onaj ko je ugrožavao poslanike u Skupštini da bude budući v. d. direktora Uprave policije (Blagojević). Jeste da je taj predlog postojao. Imenovaćemo vrlo brzo, to će biti ime koje je u ovom trenutku najprihvatljivije za sve nas“, izjavio je Krivokapić.

On je rekao da je svima poznato da je Uprava policije u delu rukovodnog kadra „potpuno monolitna“:

„Želimo na ovaj način da iskažemo potrebu da se raspiše konkurs i imamo direktora policije koji će profesionalno i isključivo u interesu građana raditi svoj posao,“ naveo je Krivokapić i potvrdio da je doskorašnji direktor Veselin Veljović podneo zahtev za razrešenje dužnosti i Vlada je to konstatovala.

Premijer je saopštio i da je za vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbednost imenovan je Dejan Vukšić.

Njemu će mandat trajati do 21. februra nakon čega ce biti raspisan konkurs.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.