CG: Đukanović čestitao Milanoviću veliku pobedu

PODGORICA – Crnogorski predsednik Milo Đukanović čestitao je izbor Zorana Milanovića za novog predsednika Hrvatske i poručio da se raduje predstojećim susretima sa i nastavku napretka saradnje njihovih deju država.

Uz čestitke i najbolje želje u ime građana Crne Gore i svoje lično, Đukanović je izrazio uverenje da će, kako je naveo, Milanovićeva „velika pobeda označiti početak novog prosperitetnog razdoblja hrvatske države i društva“, u skladu sa većinskim poverenjem građana koje je Milanović zadobio, i to u vremenu kad Hrvatska po prvi put predsedava Evropskom unijom.

Kako je naveo, Milanovića dokazana privrženost Evropi, potvrđena između ostalog i u prvom obraćanju nakon objavljenih rezultata porukom da je to uprkos svim problemima najljepše mesto za život i najmirniji projekat, veliko su ohrabrenje za Crnu Goru kao, kako kaž,e lidera u pregovaračkom procesu sa EU, kao i za sve zemlje Zapadnog Balkana, podstrek da nastavimo sa reformama.

„Crna Gora ostaje trajno posvećena negovanju prijateljskih i dobrosusedskih odnosa sa Republikom Hrvatskom“, poručio je Đukanović, uz, kako je dodao, izraze najvišeg uvažavanja i prijateljske pozdrave.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.