U trendu

CG: Zaplena cigareta, traga se za dvojicom državljana Srbije

PODGORICA – Crnogorska policija uhapsila je tri osobe, među kojima jednu iz Srbije, zbog sumnje da su kao deo kriminalne grupe krijumčarili cigarete otkrivene u cisterni na prelazu između Srbije i Crne Gore.

Vrednost cigareta procenjena je na 200.000 evra, a policija je saopštila da traga za još dvojicom osumnjičenih državljana Srbije.

U saopštenju se navodi da su pet osoba i jedno pravno lice osumnjičeni da su kao kriminalna organizacija vršili krijumčarenje akciznih roba – cigareta na teritorijama Crne Gore i Republike Srbije.

Uhapšeni su M.N. (35) iz Srbije, N.D. (49) iz Kotora i N.F. (19) iz Kotora, dok se za državljanima Srbije M.V. (37) i M.B. (30) traga.

Krivične prijave podnete su protiv pet osoba i protiv pravnog lica ‘Top Gas’ d.o.o. Kotor, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, krivično delo krijumčarenje i krivično delo utaja poreza i doprinosa.

„Službenici Uprave policije i Uprave carina su na graničnom prelazu Ranče sprečili krijumčarenje 9.988 šteka cigareta inostranog porekla bez akciznih markica tržišne vrednosti od oko 200.000 evra, a koje su tom prilikom zaplenjene zajedno sa teretnim motornim vozilom i priključnim vozilom – cisternom“, dodaju iz policije, prenosi RTCG.

Cisterna je bila namanjena za prevoz tečnog naftnog gasa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.