U trendu

Cipras: Grčki narod će odgovoriti na obmane opozicije

ATINA – Grčki premijer Aleksis Cipras pozvao je građane da na predstojećim izborima za Evropski parlament i lokalnim izborima u nedelju odbace propagandu opozicije, njene laži i njihovu virtuelnu političku stvarnosti, prenosi danas ANA-MPA.

„Nema sumnje u to ko će biti u suzama, a ko će biti oduševljen u nedelju, na dan izbora za Evropski parlament i lokalnih izbora u Grčkoj“, kazao je grčki premijer, dodavši da nije dovoljno da politička stranka samo plati podršku stručnjaka za medije i komunikaciju, kao i spin doktora.

„Grčki narod će odgovoriti na obmane opozicije“, rekao je Cipras.

On je potom pohvalio rad njegove vlade da izvede Grčku iz finansijskih memoranduma s međunarodnim finansijerima, i napao opozicionu Novu demokratiju rekavši da su čak „i najtvrdokorniji tehnokrati Međunarodnog monetarnog fonda priznali da su oni (Nova demokratija) desetkovali Grčku tokom destruktivnog perioda (svoje vladavine) od 2010. do 2014. godine“.

„Lider opozicione Nove demokratije Kirijakos Micotakis samo želi da nastavi s dubljim rezovima štednje i otpuštanjem“, naglasio je Cipras, podsečajući da su upravo oni prethodno vodili fiskalnu politiku u korist bankarskog sistema.

Sve što je ova vlada postigla je zbog podrške naroda, zaključio je Cipras, i naglasio da će ova vlada nastaviti da brani dostignuća naroda i „ono što su postigli svojim žrtvama2.

U nedelju u Grčkoj će biti održani redovni izbori za Evropski parlament i izbori za lokalne vlasti.

Ove godine će u Grčkoj biti održani i redovni parlamentarni izbori, koji će, prema aktuelnim najavama, biti održane u redovnom terminu u oktobru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.