U trendu

Crnogorski AEM zabranio emitovanje pojedinih emisija Hepi TV na šest meseci

Agencija za elektronske medije (AEM) Crne Gore donela je odluku o zabrani emitovanja četiri emisije srpske televizije Hepi na teritoriji Crne Gore u narednih šest meseci.

Povod su uvredljive poruke koje je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj plasirao u više navrata preko te televizije na račun Crnogorki, Crnogoraca i pojedinačno prema političkim ličnostima u Crnoj Gori.

Savet Agencije za elektronske medije, na šest meseci je zabranjeno emitovanje emisija: „Dobro jutro Srbijo“, „Vikend“, „Jutarnji“, „Ćirilica“ i „Posle ručka“.

Zbog Šešeljevih uvreda iznetih u emisijama čiji je voditelj Milomir Marić, više političkih partija, deo nevladinog sektora, te Ombudsman su oštro zatražili reakciju AEM, a najavljene su i tužbe.

Šešelj je gostujući 4. januara 2022. godine na TV Happy, najpre izneo uvrede na račun Cetinjanki i Cetinjana, a zatim u ponovnom obraćanju par dana kasnije mizoginim kvalifikacijama vredjao poslanicu Socijaldemokratske partije Draginju Vuksanović Stanković koja je prethodno Šešelja nazvala „šovinistom i velikosrpskim fašistom presudjenim u Hagu“.

To nije prvi put da AEM ograničava emitovanje emisije srpske TV Happy na teritoriji Crne Gore. Prethodna odluka o zabrani emitovanja dela emisija, na tri meseca, doneta je u februaru 2020. godine, zbog promovisanja mržnje i diskriminacije prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar