U trendu

Crnogorski AEM zabranio emitovanje pojedinih emisija Hepi TV na Ε‘est meseci

Agencija za elektronske medije (AEM) Crne Gore donela je odluku o zabrani emitovanja četiri emisije srpske televizije Hepi na teritoriji Crne Gore u narednih őest meseci.

Povod su uvredljive poruke koje je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šeőelj plasirao u viőe navrata preko te televizije na račun Crnogorki, Crnogoraca i pojedinačno prema političkim ličnostima u Crnoj Gori.

Savet Agencije za elektronske medije, na Ε‘est meseci je zabranjeno emitovanje emisija: „Dobro jutro Srbijo“, „Vikend“, „Jutarnji“, „Δ†irilica“ i „Posle ručka“.

Zbog Ε eΕ‘eljevih uvreda iznetih u emisijama čiji je voditelj Milomir MariΔ‡, viΕ‘e političkih partija, deo nevladinog sektora, te Ombudsman su oΕ‘tro zatraΕΎili reakciju AEM, a najavljene su i tuΕΎbe.

Ε eΕ‘elj je gostujuΔ‡i 4. januara 2022. godine na TV Happy, najpre izneo uvrede na račun Cetinjanki i Cetinjana, a zatim u ponovnom obraΔ‡anju par dana kasnije mizoginim kvalifikacijama vredjao poslanicu Socijaldemokratske partije Draginju VuksanoviΔ‡ StankoviΔ‡ koja je prethodno Ε eΕ‘elja nazvala „Ε‘ovinistom i velikosrpskim faΕ‘istom presudjenim u Hagu“.

To nije prvi put da AEM ograničava emitovanje emisije srpske TV Happy na teritoriji Crne Gore. Prethodna odluka o zabrani emitovanja dela emisija, na tri meseca, doneta je u februaru 2020. godine, zbog promovisanja mržnje i diskriminacije prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.