U trendu

Cvijanović: Dan pobede veliki dan u istoriji čovečanstva

BANJALUKA – Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da RS poštuje svoju slobodu, ali i slobodu svih drugih naroda i želi da živi u miru sa svima koji je okružuju i u stabilnom regionu.

Cvijanovićeva je, nakon polaganja venaca na spomenik poginulim borcima NOR-a u Banjaluci, povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, poručila da je 9. maj veliki dan u istoriji čovečanstva, a posebno u istoriji slobodarskih naroda, prenosi sajt RTRS.

„Srećni smo što pripadamo grupi tih slobodarskih naroda koji su doneli slobodu celom svetu učestvujući u slomu velike pošasti koja je pretila da uništi celu planetu i da sve slobodno učini neslobodnim“, izajvila je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo što Republika Srpska proslavlja i obeležava tako važne datume iz istorije na pravi način i što neguje prave vrednosti na kojima je počivala Narodno-oslobodilačka borba, dodajući da je i budućnost RS usmerena na očuvanje takvih vrednosti.

„Danas se razvijamo kao slobodno demokratsko društvo, ali uvek smo savesni svega onog što se nalazilo i dešavalo u našoj prošlosti i iz toga da cenimo našu prošlost i istoriju u stanju smo da gradimo našu budućnost. Zato znamo da je za Srpsku, ali i za drugi demokratski i slobodarski svet veoma važo da napravi sponu onog što je bilo i što će biti“, dodala je predsednica RS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.