Cvijanović i Milićević: Saradnja APV i RS sve konkretnija

BANJALUKA – Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević sastao se danas u Banjaluci sa predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović, sa kojom se saglasio da je, u svetlu ukupno dobrih političkih odnosa Srbije i Srpske, učinjen korak napred u konkretizovanju saradnje AP Vojvodine i Srpske u brojnim oblastima, te da postoji prostor da se dodatno unapredi.

Milićević i Cvijanovićeva su ocenili da su Protokolom o saradnji, koji su AP Vojvodina i Srpska potpisale pre dve godine u Novom Sadu, otvorena vrata za dinamičniju privrednu razmenu i jačanje saradnje u oblastima zdravstva, obrazovanja, kulture i naučnih istraživanja.

Milićević i Cvijanović, saopštila je Pokrajinska vlada, saglasili su se da je zajednički nastup na sajmovima, koji je danas konkretizovan sporazumom o saradnji, formula za uspeh i da će dodatno doprineti prezentovanju privrednih i turističkih potencijala AP Vojvodine i Srpske.

Predsednica Cvijanović je istakla da podrška koju Srbija pruža Srpskoj nikada nije bila veća da je vidljiva u svakodnevnom životu građana Srpske.

Milićević je naglasio da snažnim političkim odnosima Srbije i Srpske, AP Vojvodina daje svoj doprinos kroz brojne aktivnosti.

„Ti politički odnosi su na najvišem nivou i stvaraju prostor da možemo da realizujemo i ovakve projekte kao što je zajednički nastup na sajmovima“, naglasio je Milićević i dodao da je dogovorena dalja konkretizacija saradnje u oblastima obrazovanja, kulture i sporta.

Tokom dvodnevnog boravka delegacije AP Vojvodine u Banjaluci potpisan je Sporazum o zajedničkim nastupima Pokrajinske vlade i Vlade Srpske na vodećim međunarodnim investicionim sajamskim manifestacijama, s ciljem da se na tržištu što uspešnije predstave privredni i turistički potencijali AP Vojvodine i Srpske.

Dokument su u Vladi Srpske, u prisustvu potpredsednika Pokrajinske vlade Đorđa Milićevića, potpisali pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić i ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević.

Milićević je još dodao da se tokom 2020. godine očekuje prvo objedinjeno predstavljanje potencijala AP Vojvodine i Srpske na velikim investicionim sajmovima.

Ministar Petričić je kazao da je iskustvo AP Vojvodine sa učešćem na sajmovima bilo korisno za Srpsku u pripremi njenih nastupa na sajmovima i u privlačenju potencijalnih investicija. On je dodao da će uskoro biti formirani timovi koji će raditi na pripremi predstojećih zajedničkih nastupa, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.