U trendu

Cvijanović odlikovala zaslužne institucije i pojedince

BANJALUKA – Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović odlikovala je danas, povodom 9. januara – Dana Republike, zaslužne institucije i pojedince.

Svečanost dodele odlikovanja počela je minutom ćutanja za sve koji su izgubili bitku za život u pandemiji virusa korona, prenosi RTRS.

Predsednica Srpske, na predlog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, odlikovala je heroje 2020. i to Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, devet bolnica u Republici Srpskoj i 55 domova zdravlja u Srpskoj.

Odlikovani su za izuzetne zasluge i doprinos u organizovanju, sprovođenju i pružanju medicinske pomoći, spasavanju ljudskih života, kao i svaki drugi vid podrške i ulaganja herojskih napora u borbi protiv pandemije kovida-19, a za čiji je doprinos zaslužan celokupan zdravstveni sistem kojeg čine svi zdravstveni radnici i nemedicinski sektor.

Izuzetan doprinos u organizovanju i pružanju medicinske pomoći, spasavajući ljudske živote, a žrtvujući svoj, dali su primarijus doktor Dragan Vojvodić, koji je obavljao dužnost na Klinici za unutrašnje bolesti UKC-a RS, doktor medicine Marko Pekija, koji je dužnost obavljao na Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane UKC, Vladimirka Mirnić, laboratorijska tehničarka, koja je bila zaposlena u Zavodu za laboratorijsku dijagnostiku UKC i Đoko Mihajlović, koji je obavljao funkciju generalnog sekretara Crvenog krsta RS.

Među odlikovanima su i Institut za javno zdravstvo, Fond zdravstvenog osiguranja i Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.