U trendu

Cvijanović: Potrebno srpsko jedinstvo o važnim pitanjima

BANJALUKA – Predsednica Republike Srpske, Željka Cvijanović, izjavila je, uoči sastanka političkih lidera RS s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u subotu, da je potrebno srpsko jedinstvo o važnim političkim pitanjima.

Cvijanović smatra da je dobro da o političkim i ekonomskim pitanjima razgovaraju vlast i opozicija.

“Ono što očekujem, je u vezi sa Republikom Srpskom. A to je da kada dođemo na teren krupnih pitanja da ne pravimo razliku da li smo pozicija, opozicija”, rekla je Cvijanović i dodala da, nažalost, ona taj nivo jedinstva nije primetila.

Istakla je da je vrlo prepoznala jednu poruku, Senada Bratića, koji je podnoseći juče neopozivu ostavku na mesto potpredsednika Republike Srpske, rekavši tom prilikom da ne želi “temu koja će obezbediti svesrpsko jedinstvo”.

“Svakome ko čita politiku na poseban način to treba nešto da znači. A zar ne bi trebala da bude poruka, s druge strane, baš treba da postoji takvo jedinstvo”, zapitala je Cvijanović, prenela je RTRS.

Bratić je ostavku podneo nakon što je NSRS zakazala sednicu o njegovom opozivu zbog podrške koju je dao usvajanju Programske deklaracije SDA BiH na kongresu te stranke održanom u subotu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar