U trendu

Detalji tragedije: Otac otišao na posao i sina zaboravio u autu, dečak preminuo

U zaključanom automobilu u hrvatskom Kninu preminuo je dečak. Beživotno telo dečaka pronađeno je na parkingu u Jovićevoj ulici. Reč je o petogodišnjaku iz Knina.

Smrt deteta u zaključanom autu šokantna je sama po sebi, ali su još su šokantniji detalji tragedije, koja je potresla ceo region.

Kako prenosi Index.hr, otac, majka i dečak ujutru su od kuće krenuli automobilom.

Otac, inače vojnik, majku je odvezao na posao, a potom je trebalo da, pre nego što on ode na posao, odvede sina u vrtić. Dečak, međutim, nije stigao u vrtić.

Kako se sumnja, otac je otišao na posao i ne shvativši da dečaka koji je spavao na zadnjem sedištu automobila nije odvezao u vrtić i da je još u automobilu.

Parkirao je auto na parkingu i otišao u kasarnu.

Dečak je ostao na zadnjem sedištu automobila, zaključan. Temperatura je u Kninu juče bila preko 28 stepeni Celzijusa u hladu.

U ovom trenutku nije poznato da li se dečak probudio i da li pokušavao da pozove pomoć, ali zna se da se nedaleko od mesta na kojem je automobil bio parkiran odvijaju radovi, gradi se zid. Sve to stvara popriličnu buku pa je moguće i da dečaka niko nije čuo. BMW ima i zatamnjena zadnja stakla pa dečaka, premda se se tek nekoliko metara od mesta na kojem je bio automobil nalaze kontejneri za smeće, očigledno niko nije ni video.

Majka došla po sina u vrtić, tamo ga nije bilo

Oko 15 sati majka je došla po dečaka u vrtić, ali tamo ga nije bilo. Vaspitačica je rekla da u vrtić nije ni stigao.

Majka je nazvala supruga, ali on je bio uveren da je dečaka ostavio u vrtiću pa su se čak i pregledavali snimci nadzornih kamera.

Kada je shvatio da dečak nije u vrtiću, otac je otrčao prema autu, otključao ga i pronašao sina bez svesti. Pokušao je da ga reanimira, ali dečaku više nije bilo spasa.

Otac je, kako su preneli svedoci, na kraju pao u nesvest pored automobila.

Oko 16 sati stigle su i hitne službe. Konstatovana je dečakova smrt, a policija je započela uviđaj koji bi trebalo da rasvetli sve detalje nezapamćene tragedije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.