U trendu

Dimitrov: Sveobuhvatno i odlučno rešiti slučaj „Reket“

SKOPLJE – Ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Nikola Dimitrov ocenio je danas da je neophodno sveobuhvatno i odlučno rešavanje slučaja „Reket“.

„Mogućnost za umešanost tužioca iz Specijalnog tužilaštva u trgovanju sa odgovornošću, maksimalno povećava potrebu za sveobuhvatno i odlučno rešavanje ovog slučaja“, naveo je Dimitrov na društvenim mrežama.

Prema njegovim rečima, ako je onaj ko je trebao da procesuira kriminal, stao na stranu kriminalaca, to treba da bude dodatni motiv u borbi za pravdu.

„Rešavanje i pravda u slučaju ‘Reket’, ali i rešavanje svih drugih kriminala. ‘Reket’ je zapravo raskrsnica. Jedan put vodi ka budućnosti, drugi ka provaliji“, zaključio je Dimitrov na tviteru.

U slučaju „Reket“ u Severnoj Makedoniji optužen je makedonski šoumen Bojan Jovanovski-Boki 13, koji je od skopskog biznismena Jordana Kamčeva iznudio više od milion evra u zamenu za oslobađanje od pritvora, rešenje koje bi morala da potpiše šefica Specijalnog tužilaštva Katica Janeva.

U prisluškivanim razgovorima između Kamčeva i Bokija 13, koji je objavio italijanski list „La Veritas“, čuje se i glas Janeve koja se obraća Kamčevu rekavši da „ne brine i da će sve biti ok“.

(Tanjug)

Napišite komentar