U trendu

Dnevnik:Maligne politike Sarajeva neće prestati

MOSTAR – Bojkot sastanka sa ruskim šefom diplomatije Sergejem Lavrovim dvojice članova Predsedništva BiH, Šefika Džaferovića i Željka Komšića, tema je dana koja je podelila ionako podeljenu javnost u BiH, a mostarski portal Dnevnik piše da uprkos uveravanja sarajevskih medija i politike u suprotno, BiH nije uskratila gostoprimstvo ruskom ministru.

„Ne. Politički predstavnici dve trećine Bosne i Hercegovine su srdačno dočekali jednog od najvažnijih političkih zvaničnika sveta. Milorad Dodik kao predstavnik Srba u Predsedništvu BiH je srdačno razgovarao s Lavrovim, kao i Dragan Čović, predsednik Hrvatskog narodnog sabora BiH, političke organizacije koja okuplja preko 90 posto hrvatskog biračkog tela u BiH“, piše portal.

Oni koji su, kako se navodi, odlučili da izigravaju silu prema Lavrovu su isključivo politički predstavnici Bošnjaka koji po ko zna koji put zloupotrebljavaju institucije BiH pokušavajući bošnjačku politiku da podvale pod zajedničku, bosanskohercegovačku.

Ali su takve prevare kratkog daha, konstatuje se i dodaje da imaju uporabnu vrednost jedino kod plitkih bot-komentatora u bošnjačkim medijima.

„Pritom nisu naravno svesni sramote koju su naneli svojim sunarodnicima“, navodi se i ističe da Lavrov nije uradio ama baš ništa čime bi zaslužio doček kakav mu je bošnjačko Sarajevo priredilo.

Čovek je, kažu, jasno i glasno izneo stavove Rusije o pristupanju BiH NATO savezu, koji su od ranije poznati i deo su globalne ruske politike.

A pitanje da li je na nekom sastanku bilo zastave BiH ili nije totalno je irelevantno, piše portal i ističe da zastava BiH ne znači skoro pa ništa ogromnom broju stanovnika BiH samo je izgovor da bi se ponizio Lavrov.

Postignut je, ističe se, upravo suprotan efekt – onaj koji je ponižen nije naš uvaženi gost iz Rusije, nego su poniženi stanovnici BiH saznanjem kakvi poluinteligenti sede na najvažnijim državnim funkcijama. „Ponižavajuće je zaista bilo gledati osobu koju su Bošnjaci Hrvatima nametnuli za člana Predsedništva kako docira jednom Lavrovu. Ponižavajuća je činjenica da je jedna takva kreatura dobila 200.000 bošnjačkih glasova. To su, ne zaboravimo, glasovi naših suseda, koji su bili motivisani da izađu na izbore pozivima na ubistvo Dragana Čovića i silovanje Kolinde Grabar Kitarović – što opet puno toga govori o stanju jednog od tri bh. društava“.

Najgore od svega je to što Sarajevo nema nikakvu nameru da stane sa svojim „malignim politikama“, konstatuje se i dodaje da će oni da nastave da izazivaju sukobe sa svima sa kojima dođu u kontakt a koji ne podržavaju njihovu viziju pretvaranja Bosne i Hercegovinu u nacionalnu državu Bošnjaka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.