U trendu

Do kraja godine biće završen put Bar-Boljare

PODGORICA – Od sledeće godine vozači koji putuju u Crnu Goru moći će da izbegnu kanjon Morače, budući da je počelo asfaltiranje deonice kod mosta Moračica i da će se do kraja godine završiti put Bar-Boljare.

Završetkom te deonice već od sledeće godine turisti će moći da izbegnu kanjon Morače, a put se asfaltira u tri sloja debljine sedam plus sedam plus četiri centimetra i radi se od polimer modifikovanog bitumena, prenosi RTS.

Završeno je oko 93 odsto radova na toj trasi koja bi trebalo da bude puštena u rad krajem ove godine.

„Jeste grandiozan objekat, ali uz primenu savremene tehnologije došli smo do kraja posla, izuzetno teškog posla“, rekao je glavni inženjer mosta Duško Ronović.

Ugrađeno je 950 tona asfalta, čime se radovi na prioritetnoj deonici auto-puta od Smokovca kod Podgorice do Mateševa kod Kolašina ubrzano privode kraju.

„‘Bemaks’ je na ovoj deonici puta izveo sedam mostova ukupne dužine 1,85 kilometara. Most Mrke, Đurovićev laz, Ratkov laz, Lutovo, Sulovara, Krkor i Preljubovca i dva nadvožnjaka to su Kiselica i Belev Brijeg“, navodi Veljko Kovačević iz „Bemaksa“.

Glavna deonica auto-puta Bar-Boljare dužine 41 kilometar trebalo bi da bude završena do 30. novembra ove godine, saopštilo je crnogorsko Ministarstvo kapitanih investicija.

Prioritetnu deonicu od Smokovca kod Podgorice do Mateševa na severu države gradi kompanija CRBC iz Kine, cena gradnje je 809 miliona dolara, za šta je Crna Gora podigla kredit kod kineske Eksim banke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.