U trendu

Dodik o Trampu: Očekujem više razumevanja i dijalog sa SAD

Lider RS Milorad Dodik čestitao je Donaldu Trampu povodom stupanja na dužnost predsednika SAD.

Dodik je naveo da će RS i Sjedinjene Države u narednom periodu uspostaviti uspešne političke i svake druge odnose zasnovane na obostranom razumevanju i uvažavanju.

„Očekujemo i više razumevanja, međusobnog uvažavanja i rešavanja svih problema dijalogom, a ne prinudom“, naveo je Dodik u čestitki Trampu, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je rekao i da očekuje da SAD još više napreduju i daju odlučujući doprinos miru i stabilizaciji u svetu, prenosi Fena.

Republiku Srpsku su juče u Vašingtonu na inauguraciji izabranog predsednika SAD Donalda Trampa predstavljale premijerka Željka Cvijanović i supruga predsednika RS Snježana Dodik, preneo je RTRS.

SAD su 17. januara, tri dana pre stupanja na dužnost nove administracije, uvele sankcije Dodiku zbog, kako je navedeno, nepoštovanja odluka Ustavnog suda BiH i pretnji sprovođenju Dejtonskog sporazuma.

Čestitku Trampu je uputio i predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić.

„Vaša ekselencijo, upućujem vam iskrene čestitke i želim vam uspeh tokom obavljanja funkcije predsednika SAD. Pred vama su brojni politički izazovi, ali se nadam da će za vreme vašeg mandata biti nastavljena i unapređena dobra saradnja BiH i SAD“, navodi se u čestitki Mladena Ivanića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)