U trendu

Dodik: Sa Vučićem i Brnabićkom o zajedničkim projektima i deklaraciji

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik potvrdio je da će se sutra u Beogradu sastati s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ističući da odnosi RS i Srbije nikada nisu bili bolji.

On je za Srpsku novinsku agenciju (SRNA) rekao da će na sastanku na kom će biti i predsednica Vlade RS Željka Cvijanović i premijerka Srbije Ana Brnabić, biti reči o novim zajedničkim projektima, kao i o Deklaraciji o zaštiti i očuvanju srpskog naroda.

On je rekao da je „ambicija da u kontinuitetu sagledaju sve što su do sada činili i radili“.

„U okviru Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama na nivou predsednika i premijera Srpske i Srbije dogovoren je Kolegijum koji funkcioniše u kontinuitetu. Sve se radi u funkciji pripreme zajedničke sednice vlada Srpske i Srbije koje će kasnije operativno razraditi sve projekte koji će biti realizovani“, naveo je Dodik.

On je dodao da će na satsnku biti reči o Deklaraciji o zaštiti i očuvanju srpskog naroda, kako bi se uspostavio zajednički fond za podršku srpskoj zajednici u regionu, ali i šire.

„Naš cilj jeste da se srpsko nacionalno prisustvo obezbedi zajedničkim anagažovanjem na projektima u okviru standarda i procedura poznatih u Evropi i da se počne graditi drugi pristup Srbima, u smislu da se odbiju kvalifikacije o bosanskim, albanski, hrvatskim, madjarskim Srbima, jer smo mi jedan integrali narod“, naglasio je Dodik.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.