U trendu

Dramatična svedočenja očevidaca eksplozije u Zvorniku

SARAJEVO – Državljanin Srbije Z. A. (49) iz Loznice poginuo je u stravičnoj eksploziji koja se jutros dogodila u blizini graničnog prelaza Šepak kod Zvornika, javili su mediji u BiH, koji i dalje prenose svedočenja očevidaca nesreće.

Kako navodi sarajevski portal Avaz.ba, meštani iz okolnih ulica ističu da su nakon dve eksplozije popucali zidovi, prozori i izbijeni su štokovi.

„Izašli smo da vidimo šta se desilo, jedan je čovek bio zatrpan u ruševinama, vikao je ‘u pomoć“, niko nije hteo da priđe, policajac i ja i još jedan momak smo prišli i izvukli ga“, ispričao je Ilija Jović.

Vladimir Nišić bio je u prolazu kada je došlo do eksplozije na benzinskoj pumpi u Zvorniku.

„Prolazio sam pored pumpe, video sam da curi plin, u trenutku mimoilaženja, to je eksplodiralo i više ne znam ništa, bilo je mnogo strašno“, kaže Nišić.

Avaz.ba navodi da je benzinska pumpa „Nešković“ u Zvorniku potpuno raznesena, a da je eksploziji prethodilo curenje plina.

Kako saznju mediji u BiH, državljanin Srbije poginuo je kada je u svom vozilu zastao da vidi šta se događa na benzinskoj pumpi, gde ga je zatekla eksplozija.

Nezvanično, oko 25 osoba je povređeno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.