U trendu

Đukanović: Kina spremna da CG produži grejs period

PODGORICA – Predsednik Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas telefonom sa predsednikom NR Kine Si Đinpingom, koji mu je preneo da su državni organi Kine sprimni na kontakt povodom dogovora o produženju grejs perioda za izgradnju auto-puta do kraja 2022.

Kako je saopšteno iz Kabineta Đukanovića Si je rekao da je to čvrst garant za nastavak saradnje dveju zemalja. „Izgradnja auto-puta je ne samo projekat veka za Crnu Goru, već pilot projekat inicijative Pojas i put i saradnje Kine i zemalja CIE“, kazao je predsednik Si. Navodi se da je predsednik Si uveren da će taj projekat biti završen što pre i da će služiti razvoju crnogorskog društva.

Đukanović osudio pretnje smrću novinarima

PODGORICA – Crnogorski predsednik Milo Đukanović najoštrije je danas osudio pretnje bosansko-hercegovačkom novinaru Draganu Bursaću i uredniku podgoričkog radija Antena M Darku Šukoviću i redakciji tog radija.

“Očekujem od nadležnih organa da se hitno otkrije i kazni akter ovih monstruoznih pretnji, nezabeleženih u građanskoj Crnoj Gori. U demokratskom društvu koje gradimo podrazumevaju se novinarske slobode i pravo na drugačije mišljenje i stav”, napisao je Đukaović na svom službenom tviter nalogu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.