U trendu

Dva požara danas u predgrađu Atine

ATINA – Dva požara podstaknuta jakim vetrom izbila su danas u predgrađu Atine, što je dovelo do evakuacije sela, ali još nema podataka o žrtvama.

Više od 500 požara izbilo je poslednjih nedelja u Grčkoj, koja je, kao i druge zemlje u mediteranskoj regiji, uključujući Tursku i Tunis, zabeležila svoje najviše temperature u poslednjih nekoliko decenija, prenosi Rojters.

Jedan požar izbio je na planini u blizini lučkog grada Levrio, na području obraslom niskim rastinjem, dok jaki vetrovi podstiču širenje vatre na stabla četinara.

Na gašenju vatrene stihije angažovano je više od 90 vatrogasaca, šest aviona-kanadera i šest helikoptera, dok su tri sela dobila nalog za evakuaciju.

Drugi požar izbio je na području sela Vilia, severno od glavnog grada, u blizini dečijeg letnjeg kampa, saopštile su vlasti i tamo je poslato pet helikoptera i pet vatrogasnih aviona.

Premijer Kirijakos Micotakis izvinio se zbog propusta u gašenju požara, dok je vlada najavila paket pomoći vredan 500 miliona evra za Eviju i region Atike oko Atine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.