U trendu

Festival Rebedu od četvrtka u Dubrovniku i Cavtatu

Festival „Rebedu“ biće održan u Dubrovniku i Cavtatu od četvrtka do nedelje (30. marta do 2. aprila), a tema je nacionalizam.

U najavnom videu poziv posetiocima uputio je novinar i pisac Boris Dežulović, a slova kojima je ispisana reč nacionalizam u obliku posloženih šibica zapaljena su i izgorela.

Uvodna tribina u četvrtak u 19 sati biće posvećena temi „Nacionalizam i nasilje“, a učestvovaće Viktor Ivančić, Boris Dežulović i Tomislav Marković, dok je moderator Pero Mrnarević.

U petak će pod naslovom „Libri Ex Librisa“ biti predstavljene knjige „Via Pula“ i „Adresa“ autora Dragana Velikića, o kojima će govoriti Staša Aras i Boris Dežulović.

Iste večeri biće predstavljena i knjiga „Točka na U“ Viktora Ivančića, o kojoj će govoriti Boris Dežulović, Nebojša Zelić i Tomislav Marković, dok će moderator biti Zoran Grozdanov.

U subotu je na programu tribina „U susret 19. stoljeću“, na kojoj će govoriti Zoran Kesić, Andrej Nikolaidis i Dragan Bursać, uz moderaciju Pere Mrnarevića.

Na tribini „Palanačko iskustvo“ u nedelju će govoriti Tarik Haverić, Boris Dežulović i Milivoj Bešlin, uz moderaciju Pere Mrnarevića.

Festival organizuju Rebedu i Art radionica Lazareti iz Dubrovnika, a medijski pokrovitelji su izdavač Ex Libris i portali Autonomija iz Novog Sada i Lupiga iz Zagreba.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar