Fotografije Pavelića i Tuđmana u turističkoj ponudi ex ministra

ZAGREB – Bivši ministar uprave, Lovro Kuščević, kome je policija pretresala porodičnu kuću i druge objekte u njegovom vlasništvu, iznajmlljivao je turistima luksuznu vilu s portretiom ustaškog poglavnika Ante Pavelića.

Policija je u luksuznoj vili namenjenoj turistima pronašla Pavelivićevu fotografiju na kaminu u kuhinji, uz fotografiju prvog hrvatskog predsednika nezavisne Hrvatske Franje Tuđmana.

Policija je juče pretresla objekte u vlasništvu Kuščevića, a reč je o porodičnoj kući, ali i čuvenoj štali koju je prenamenio u kuću, odnosno vilu sa bazenom u Nerežišćima, koju je iznajmljivao turistima, na platformi Bookinga.

Na Bookingu je objavljeno mnoštvo fotografija objekata za iznajmljivanje, a na jednoj od njih se vide razni predmeti izloženi u kući, među kojima i portret Pavelića.

Kako je preneo zagrebački Jutarnji list, Pavelić je fotografiji u uniformi i ona je smeštena na kihinjskom kaminu.

Na istom je kaminu u Kuščevićevoj vili postavljena i bista prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana, koji se u Drugom svetskom ratu borio na strani partizana, a protiv Pavelićevih ustaša.
Sliku s Tuđmanovim likom ima i na drugim mestima u kući, kao i brojna raspeća i slike s verskim motivima.

Inače, bivši ministar ovu vilu iznajmljuje od decembra 2014. godine, a opisao ju je kao kuću za odmor u Nerežišćima s privatnim bazenom, parkingom, pogledom na more i WiFi-jem.
Kuća ima pet spavaćih soba.

Trenutno na Bookingu stoji obaveštenje da se kuća ne izdaje.
“Izvinjavamo se, ali treutno nije moguće ostaviti rezervaciju za ovaj hotel”, navodi se na ovaj internet platformi.

(Tanjug)

Napišite komentar