U trendu

Grčka uručila protest Ukrajini posle pada aviona sa oružjem

ATINA – Atina je danas uputila zvaničnan protest Ukrajini posle pada na severu Grčke ukrajinskog teretnog aviona Antonov An-12BK, koji je prenosio naoružanje, prenosi Katimerini.

Avion je poleteo iz Srbije, a srušio se u subotu na području Kavale u pokušaju da prinudno sleti.

Temistoklis Demiris, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Grčke uručio je notu ambasadoru Ukrajine u Atini Serhiju Šutenku u kojoj je naglasio da su grčke vlasti morale biti unapred obaveštene o prirodi tereta.

Osam članova posade aviona kojim je upravljala ukrajinska kompanija poginulo je u nesreći nakon koje su eksplozije trajale dva sata.

Zvanična Atina je prethodno saopštila da će uložiti protest Srbiji jer je trebalo da od Beograda ima ranije informacije o prirodi tereta ukrajinskog aviona Antonov An-12BK, koji je leteo iz Srbije, a srušio se u subotu na području Kavale, preneo je Katimerini pozivajući se na diplomatske izvore.

Navedeno je da će po nalogu ministra spoljnih poslova Nikosa Dendijasa, ambasador Grčke u Srbiji uručiti odgovarajući demarš, u vezi sa potrebom da Beograd obavesti grčku stranu o prirodi tereta aviona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.