U trendu

Gruveski: Kako sam pobegao? Neka se vlast sama time pozabavi

Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski, koji je pobegao u Mađarsku, nije hteo da otkrije kako je prešao makedonsko-albansku granicu, i poručio je da ostavlja da se time pozabavi aktuelna vlast u Makedoniji.

U ekskluzivnom intervju za TV Sitel, on je na pitanje da li je dobio pomoć aktuelne makedonske vlasti u pripremanju bekstva odgovorio negativno, ocenivši da je „aktuelna vlast spremna samo da mu našteti“.

Gruevski, koji je u Makedoniji optužen za korupciju, rekao je da je napustio zemlju preko Albanije i da je prvo zatražio azil u mađarskoj ambasadi u Tirani.

„Makedoniju sam napustio veoma jednostavno. Prvo sam se u Albaniji prijavio u Ambasadi Mađarske, gde sam i zatražio politički azil, i odatle sam došao u Mađarsku na način koji je bio utvrđen u Ambasadi nakon konsultacija. Zbog činjenice da sam bio premijer, zbog bezbednosnih razloga, rekli su mi da je dobro da budem transportovan u Mađarsku u njihovoj organizaciji“, rekao je Gruevski.

Gruevski navodi da je iz Tirana preko albansko-crnogorske i crnogorsko-srpske granice prolazio s ličnom kartom, dok je srpsko-mađarsku granicu prešao s dokumentom koji mu je bio izdat u mađarskoj ambasadi u Tirani.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar